Direktlänk till inlägg 14 april 2014
När Olivia skulle fylla 3 år i oktober 2012 önskade hon sig en Pingu tårta, så det vara bara att prova :-) Olivia blev jättenöjd som tur var, jag var dock inte lika nöjd men intresset för modellering väcktes den dagen. Sedan dess har jag gjort ganska många tårtor och nu bakar jag alla tårtbottnar själv, givetvis på närproducerade ägg från Källmo Gård :-)
Som sagt var så var det verkligen inte särskilt fina pingviner, men övning ger färdighet. Bottnarna var köpta och även marsipanlocket var ett färdigt lock vilket jag verkligen inte rekommenderar då de inte går att få jämna.
Tårtan var fylld med mörk chokladfluff, den andra fyllningen kommer jag tyvärr inte ihåg vad det var :-/
Mörk chokladfluff
180 gram mörk choklad
3 dl vispgrädde
Låt chokladen smälta i grädden på låg värme, grädden får absolut inte koka för då kommer den att skära sig. Låt stå kallt i minst 6 timmar och vispa sedan upp som vanlig grädde.
Jag har provat ganska många recept på tårtbotten och många blev tunga och platta, men till slut hittade jag recept på en blogg som jag gillar skarpt :-) Bloggen heter http://chokladsockerkaka.blogspot.se/search/label/Recept%3A%20T%C3%A5rtbottnar Ja...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|